VIDEO | Tichete de masă pentru pensionarii defavorizați

Pensionarii care au împlinit cel puțin vârsta de 75 de ani, care au venituri la nivelul pensiei minime garantate, și alte persoane defavorizate vor beneficia, în curând, de acordarea de mese calde pe bază de tichete valorice de 180 de lei pe lună. Măsura este inclusă într-o ordonanță de urgență oficializată la sfârșitul săptămânii trecute.

În afară de pensionarii care au cel puțin 75 de ani împliniți și primesc pensia minimă garantată de 704 lei, banii de mâncare vor mai ajunge la persoanele și familiile fără adăpost, persoanele și familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care n-au un domiciliu stabil, conform OUG 115/2020, care se aplică de vineri.

Ordonanța stabilește că acest tip de tichete vor putea fi folosite numai pentru a cumpăra mâncare caldă, nefiind posibil să fie preschimbate în bani. De asemenea, persoanele care beneficiază de aceste tichete nu vor putea primi rest în bani pentru ele.

Tichetele valorice vor fi electronice și se va acorda lunar suma de 180 de lei – practic, e vorba de un card asemănător celui bancar. Acestea se vor putea folosi numai în unitățile care primesc astfel de tichete, o listă cu ele urmând să ajungă la fiecare beneficiar la momentul acordării cardului.

Cei care nu se pot deplasa și îndeplinesc condițiile de acordare a tichetelor valorice vor primi mesele calde direct acasă.

Titularul cardului îl va putea folosi numai dacă prezintă și buletinul, mai puțin persoanele fără adăpost, care nu vor fi obligate să prezinte actul de identitate la folosirea tichetelor, informează avocatnet.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.