Doi tunisieni au vrut să iasă ilegal din România pe la Satu Mare

Doi tunisieni au vrut să iasă ilegal din România pe la Satu Mare

Polițiștii de frontieră sătmăreni au reținut la marginea localității Carei, spre Urziceni Pădure, doi cetățeni tunisieni care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria. Cei doi au vrut să ajungă în Franța.

Joi, 19 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Carei au desfășurat o acțiune pentru combaterea migrației ilegale. Pe timpul acțiunii, agenții Poliției de Frontieră au depistat în gara din Carei doi cetățeni străini cărora le-au solicitat la control documentele. Cei doi, cetățeni tunisieni, în vârstă de 26, respectiv 30 de ani, au prezentat lucrătorilor noștri permise de ședere pe teritoriul României, documente obținute întrucât sunt studenți în țara noastră. Persoanele au declarat că sunt doar în vizită în municipiul Carei. Polițiștii de frontieră i-au lăsat așadar să-și continue călătoria, dar i-au supravegheat îndeaproape.
După ce tunisienii au făcut un popas la un local din Carei, iar unul dintre ei a făcut o tranzacție la o casă de schimb valutar, au pornit amândoi pe jos, până la ieșirea din municipiul Carei. În momentul în care se îndreptau pe câmp spre frontiera cu Ungaria, pe direcția localității Urziceni Pădure, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor doi.
Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Carei. Aveau asupra lor câteva articole de îmbrăcăminte, obiecte de igienă, dar și o sumă de bani. La casa de schimb valutar din Carei au schimbat 50 de euro în 13.000 de forinți. Cei doi tunisieni au declarat pe timpul cercetărilor că intenționau să iasă din România în Ungaria pe frontiera verde cu scopul de a ajunge ulterior în Franța.
Tunisienii sunt cercetați acum pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.