Echipajele Detaşamentului de Pompieri Baia Mare se instruiesc pentru a utiliza noua autospecială

Echipajele Detaşamentului de Pompieri Baia Mare se instruiesc pentru a utiliza noua autospecială

Personalul Detaşamentului de Pompieri Baia Mare a participat în cursul după amiezii de joi, 19.05, la o instruire cu reprezentanţii firmei producătoare a accesoriilor de descarcerare ce echipează autospeciala de descarcerare grea intrată în dotarea inspectoratului nostru în urmă cu două zile.
Specialiştii au prezentat echipajelor ce vor încadra autospeciala generatoarele, pompele şi celelalte accesorii, specificaţiile de folosire, limitele care trebuie respectate, precum şi procedurile de mentenanţă recomandate de producător. Cei prezenţi vor obţine un atestat din partea producătorului
Pe lângă echipajele de descarcerare şi rezervele acestora, la curs au mai  luat parte cpt. Mihai Ardelean, şeful compartimentului tehnic al I.S.U. Maramureş, care a participat la configurarea şi echiparea autospecialei, comandantul Detaşamentului Baia Mare, lt. Nicuşor Miclăuş şi locţiitorul acestuia, lt. Adrian Marchiş. În perioada următoare, întreg personalul Detaşamentului se va instrui pentru a putea folosi echipamentul de descarcerare.
Autospeciala de descarcerare grea, în valoarea de circa 270 de mii de euro, a intrat în dotarea I.S.U. Maramureş prin Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania  de Nord, din care face parte şi Consiliul Judeţean Maramureş, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord“.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.