VIDEO | Distincție pentru preoții militari

Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne, a fost acordată de ministrul Ion Marcel Vela, preoților militari. Preotul militar doctor Daniel Achim din cadrul Jandarmeriei Maramureș, a participat la activitate, fiind onorat să primească această distincție.

În perioada 9-11 noiembrie, a avut loc la Caransebeș, ,,Întrunirea metodică și de specialitate a preoților militari din MAI”, anul acesta fiind marcat de împlinirea a 20 de ani de Asistență religioasă în cadrul MAI. Cu această ocazie, din partea ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, adjunctul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, colonelul Alexandru Tobă, a conferit „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”, celor 18 preoți care slujesc în unitățile din M.A.I., iar „Placheta de Onoare” a fost acordată Secției Asistență Religioasă a MAI.

Preotul militar doctor Daniel Achim din cadrul Jandarmeriei Maramureș, a participat la activitate, fiind onorat să primească această distincție.

După ce clerul militar a fost scos în afara legii (1948), ultimul episcop militar fiind Partenie Ciopron, în anul 2000 clerul militar a fost reintrodus în sistemul de Ordine și Siguranță Publică din Romania prin Legea 195/2000, privind organizarea și funcționarea clerului militar.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.