VIDEO | Demersuri pentru a aduce doi medici chinezi în Maramureș

Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, a avut ieri o conferință telefonică cu ambasadorul Chinei în România, Jiang Yu, subiectul principal fiind găsirea unor soluții de cooperare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus. Gabriel Zetea și-a exprimat dorința de a primi în spitalele din Maramureș doi medici chinezi dispuși să lucreze și să ofere expertiza necesară în lupta împotriva pandemiei.

Totul ar urma să se desfășoare sub avizul guvernamental al ministerelor care se ocupă în această perioadă de aspectele administrative ale unor astfel de cooperări.

„Dorim să ne facilitați identificarea unor medici chinezi disponibili, care au luptat în spitalele din China împotriva Covid-19 și care au experiența necesară pentru a sprijini medicii din Maramureș, în acest  sens. Suntem dispuși să-i primim și să ne ocupăm de toate cele necesare pentru ca ei să-și desfășoare activitatea aici. În județul Maramureș nu există în acest moment o răspândire accentuată cu noul coronavirus, dar ne așteptăm ca, în perioada următoare, numărul să crească și de aceea am avea nevoie de experiența unor medici chinezi, care deja au efectuat astfel de activități, care au tratat pacienți infectați și care să împărtășească din experiența lor personalului medical maramureșean. Ne-am gândit, totodată, că ne puteți ajuta să găsim oportunități de cooperare între personalul medical din spitalele noastre din Maramureș și spitalele din Republica Populară Chineză, care să transmită medicilor maramureșeni, în sistem de teleconferință, din experiența pe care au dobândit-o și provocările cu care s-au confruntat”, a subliniat, în cadrul discuției telefonice, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea.

Totodată s-a reliefat posibilitatea ca, printr-un sistem de video-conferință, personalul medical de specialitate din cele două spitale aflate în subordinea Consiliului Județean Maramureș să vină în contact cu medicii chinezi, pentru a realiza un schimb de experiență pe această temă. Cei doi oficiali au precizat că vor ține o legătură strânsă în viitorul apropiat și, în funcție de evoluția situației în plan local, Maramureșul și China vor coopera pentru a lupta împotriva extinderii pandemiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.