DE ZIUA MONDIALĂ A DIABETULUI: Sighetenii au putut să își măsoare gratuit glicemia și tensiunea arterială

DE ZIUA MONDIALĂ A DIABETULUI: Sighetenii au putut să își măsoare gratuit glicemia și tensiunea arterială

 În fiecare an în data de 14 noiembrie este marcată Ziua Mondială a Diabetului. Acest eveniment are ca scop informarea populației despre această afecțiune, metodele de prevenire a diabetului, simptome, riscuri și informații despre cum poate fi ținut sub control în cazul persoanelor diagnosticate.

Pentru că această afecțiune nu prezintă simptome clare, este descoperită doar la un control amănunțit, motiv pentru care medicii spun că testarea este extrem de importantă.
”Diabetul este o boală cronică manifestată printr-o simptomatologie de ordin general, poliurie, scădere în greutate, sete intensă și o astenie și o fatigativitate, respectiv oboseală cronică la care foarte mulți pacienți care nu sunt încă diagnosticați nu găsesc explicația și care se instalează în general într-un timp relativ scurt”, a precizat medicul Sorin Brișcan Opriș.
 În ultimii ani și în Maramureș a crescut numărul persoanelor diagnosticate cu diabet.
”În ultimii ani incidența cazurilor noi este la modul exploziv datorită stilului de viață nou apărut după Revoluție în societatea noastră, a lipsei de activitate fizică, a alimentației care se pare că are o implicație foarte profundă în viața noastră, apărând tot mai multe cazuri de diabet care cel puțin la noi, în Sighet ne pun probleme foarte serioase, având chiar 2-3 cazuri noi pe zi. Am avut chiar și o săptămână în care am avut peste 36 de cazuri noi, este un lucru foarte îngrijoarător. De Ziua Mondială a Diabetului, prin farmaciile care își desfășoară activitatea la nivel de Sighet dorim să asigurăm  un screening biochimic, deci determinări gratuite pentru populație”, a adăugat medicul.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului doctorii din Lions Club ”Marmația” au oferit posibilitatea sighetenilor să își măsoare gratuit glicemia și tensiunea arterială la mai multe farmacii din Sighetu Marmației.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.