Cursuri suspendate la o clasă I de la o școală din Baia Mare

Cursurile au fost suspendate la o clasă de la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din Baia Mare după ce a fost confirmată gripa sezonieră la trei elevi. Copiii vor reveni în bănci abia de luni, 17 februarie.

Având în vedere solicitarea conducerii unității de învățământ, urmare a confirmării la trei elevi a gripei sezoniere, respectiv a absenteismului școlar la o clasă I, împreună cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean și cu cea a Direcției de Sănătate Publică Maramureș s-a luat decizia suspendării cursurilorîn perioada 12-14 februarie la această clasă.

”Avem și un caz de suspendare a cursurilor școlare la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” la clasa I A. Este vorba despre 3 copii la care s-a confirmat gripa sezonieră și au fost suspendate cursurile”, a spus Nicolae Silviu Ungur, prefectul județului Maramureș.

Sunt cazuri confirmate clinic și paraclinic de către medicii din spitalul de boli infecțioase precum și de către medicul de familie. Sunt 3 cazuri la copii și totodată un absenteism ridicat la nivelul acestei clase. Recomandarea Direcției de Sănătate Publică pentru Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a fost de suspendare a acestor cursuri din 12 februarie până la sfârșitul săptămânii cu o reevaluare pentru luni dimineața să vedem cum se vor prezenta din punct de vedere al stării de sănătate acești copii”, a adăugat Rareș Pop, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Maramureș.

În 17 februarie, la începerea cursurilor, va fi realizată de către personal medical evaluarea stării de sănătate a elevilor din clasa în cauză. Ministerul Sănătății a anunțat recent că se suspendă cursurile într-o clasa în care există cel puțin trei cazuri de gripă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.