Crește numărul unităților școlare din județ care vor funcționa după scenariul roșu

Crește numărul unităților școlare din județ care vor funcționa după scenariul roșu. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din județ, precum și de lucrările în curs la infrastructura școlară.

Situația monitorizată până în 13 octombrie 2020, arată că  297 unități de învățământ funcționează în acest moment în Scenariul 1, verde, 95 de unități de învățământ în scenariul 2, galben, iar 6 unități de învățământ în scenariul 3, roșu. Dintre acestea, în 4 unități de învățământ Școala Gimnazială Vadu Izei, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Baia Mare, Școala Gimnazială Ardusat și Liceul Tehnologic Ruscova și Grădinița cu Program Normal Pedolena, motivul este dat de situația epidemiologică, iar 2 unități de învățământ Liceul Tehnologic Poienile de sub Munte și structura Grădinița cu Program Normal – Centru Poienile de sub Munte,  funcționează pe Scenariul 3, având în vedere lucrările în curs la infrastructura școlară.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile /instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.