VIDEO | Coronavirus la Primăria Sighet și la un centru rezidențial privat din Baia Sprie

Focar de coronavirus la un centru rezidențial privat din Baia Sprie, după ce 29 de persoane au fost confirmate cu virusul SARS COV-2. Și la Primăria Sighetu Marmației 6 angajați au fost confirmați infectați cu noul Coronavirus.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a precizat faptul că la un centru rezindețial privat din orașul Baia Sprie au fost confirmate infectate cu noul Coronavirus 29 de  persoane, din care șase angajați și 23 de beneficiari ai serviciilor de asistență socială. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a declarat focar la Căminul de Îngrijire Vârstnici privat din Baia Sprie. Toate aceste persoane sunt asimptomatice, au fost mutate și izolate în cadrul centrului rezidențial și beneficiază de asistență medicală zilnică, asigurată de personal medical în colaborare permanentă cu medicii epidemiologi din cadrul Direcției de Sănătate Publică Maramureș. Contacții direcți ai celor șase angajați confirmați au fost carantinați pe o perioadă de 14 zile. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus efectuarea dezinfecției și au fost luate toate măsurile de protecție individuală în cadrul centrului. De asemenea, se efectuează ancheta epidemiologică.

 La Primăria Sighetu Marmației au fost testați toți angajații, iar șase angajați din cadrul autorității administrației publice locale, inclusiv din serviciile publice din cadrul primăriei și consiliului local, au fost confirmați infectați cu noul Coronavirus. Cei șase angajați sunt asimptomatici. Direcția de Sănătate Publică Maramureș a dispus dezinfecția spațiilor unde își desfășoară activitatea cei șase angajați. Se efectuează ancheta epidemiologică. Autoritatea administrației publice locale își desfășoară programul la limită pentru  a asigura continuitatea activității, pe o perioadă de 14 zile, cu prezența unui singur angajat din fiecare compartiment, iar ceilalți angajați lucrează de la domiciliu. De asemenea, au fost luate măsurile de protecție individuală în cadrul autorității administrației publice locale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.