VIDEO | Campionatul Mondial de Tineret a fost amânat

Federația Internațională de Handbal a decis amânarea Campionatului Mondial de Handbal Feminin pentru Tineret. Acesta va avea loc în anul 2021, data exactă urmând a fi stabilită ulterior.

Această decizie a fost luată în urma unei analize a restricțiilor de călătorie în curs și a măsurilor de siguranță legate de pandemia de COVID-19, precum și în urma unui sondaj al echipelor calificate în privința dorinței lor de a participa și probabilitatea de a participa la acest Campionat.

„Comitetul executiv a hotărât că nu este momentul propice pentru a avea un Campionat Mondial cu 24 echipe în momentul respectiv. Discuția a fost un pic mai amplă, ideea finală este că ne dorim ca acest Campionat Mondial să se țină și sperăm să întrunim condițiile de a-l organiza în siguranță cât mai curând. Pentru acest lucru noi am început deja să facem cele necesare, în sensul de înștiințare a Ministerului Tineretului și Sportului apropo de amânarea acestui Campionat Mondial și am redepus cererea de susținere a Guvernului României pentru acest eveniment.” a declarat Alexandru Dedu, președinte Federația Internațională de Handbal.

Jucătoarele eligibile să joace la acest eveniment programat inițial pentru 2020 vor fi eligibile să joace și în 2021.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.