Coplata aprobată de Senat

Coplata aprobată de Senat

Proiectul de lege prin care este introdus tichetul moderator de sănătate pentru coplata unor servicii medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a fost adoptat luni de Senatorii României. Scopul invocat este acela de a creşte nivelul resurselor financiare din domeniu.

Legea mai stabileşte că suma maximă a coplăţii într-un an calendaristic va fi de 600 de lei, după această valoare asiguraţii beneficiind de servicii medicale gratuite. Oamenii de rând privesc această măsură ca o nouă formă a guvernului României de a scoate bani din buzunarele necăjiţilor care nu îşi mai permit să se îngrijească de propria sănătate.

Valoarea coplăţii, lista serviciilor medicale pentru care se va încasa aceasta, precum şi data de la care se va aplica vor fi stabilite prin contractul – cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. Conform proiectului legislativ, contractul – cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale şi normele de aplicare a acestuia vor fi elaborate în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Senatul a fost sesizat cu acest proiect de lege, în calitate de prima Cameră, la începutul lunii decembrie, anul trecut. Care au venituri de până la 700 de lei lunar., cu excepţia copiilor, până la 18 ani, dar şi a tinerilor până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi sau absolvenţi, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni a ucenicilor sau a studenţilor dacă nu realizează venituri din muncă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.