Consiliul Judeţean interesat să promoveze sportul în rândul copiilor de la sate

Consiliul Judeţean interesat să promoveze sportul în rândul copiilor de la sate

După inaugurarea sediului Asociaţiei Judeţene de Fotbal din Baia Mare, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, l-a primit pe Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. Acesta a fost însoţit de Vasile Avram, şeful Colegiului Central al Arbitrilor şi de Cristian Balaj, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Maramureş.
Pe lângă aprecierile aduse pentru realizarea acestui obiectiv sportiv în municipiul reşedinţă de judeţ, distinşii oaspeţi au remarcat pasiunea şi deschiderea preşedintelui Mircea Man către sport.
După ce au vorbit despre performanţele sportive pe care le-au avut fiecare de-a lungul anilor, Mircea Man şi Mircea Sandu şi-au amintit de vremurile copilăriei lor şi mai ales de faptul că “pe vremea aceea se făcea cu adevărat sport, mult mai multă mişcare”.
 “Tinerii nu mai sunt interesaţi de a face mişcare, le lipseşte condiţia fizică, deşi acum au mult mai multe condiţii şi baze sportive. Nu cum era pe vremea noastră. Îmi aduc aminte că atunci când eram copil, adolescent, abia aşteptam să ieşim cu toţii de la biserică, mâncam în familie şi apoi mergeam pe terenul de fotbal sau cel amenajat din curtea şcolii. Toţi tinerii şi copiii făceau mişcare până la epuizare. Nu ştiam de săli de sport şi condiţiile existente acum în bazele sportive. Din păcate, nu mai e la fel. Tinerii se opresc în baruri, îşi pierd vremea ore în şir fără a face ceva benefic pentru corpul şi sătătatea lor, adică mai mult sport. Eu, chiar şi acum stau pe teren 6-7 ore fără probleme, dar constat cu dezamăgire că sunt tineri de 20-25 de ani care nu rezistă mai mult de o oră, două să facă mişcare. Gâfâie şi ies din teren epuizaţi”, a spus Mircea Man.
  La rândul său, Mircea Sandu a povestit despre seriozitatea în care se făceau orele de educaţie fizică pe vremea când era elev, deşi “nu erau nici echipamente de firmă şi nici bazele sportive şi condiţiile actuale. Pe vremea mea, orele de educaţie fizică se făceau în tenişi chinezeşti, un tricou sau maieu alb şi pantaloni scurţi. Nu erau blugii şi pantofii sport de firmă pe care le găsim azi. Dar profesorii erau exigenţi şi puneau bază pe formarea noastră. Ne insuflau acea dorinţă de a fi un bun sportiv. Asta trebuie să facem şi acum. Să încercăm să găsim oamenii potriviţi şi dornici să se ocupe de copii. Mai ales de cei de la sate. Astfel, noi, ca Federaţie, am avea de unde selecta viitorii campioni”, a spus preşedintele FRF, Mircea Sandu.
 Deşi a durat doar câteva minute, discuţia celor prezenţi a fost una reconfortantă, destinsă, remarcându-se preocuparea şi interesul pentru promovarea sportului în rândul celor mici. “Important e să aducem copiii spre sport. Mă voi implica personal să găsim în toate satele din Maramureş profesori buni, care să ştie să le insufle elevilor pasiunea pentru sport, pentru competiţie şi performanţe sportive. Avem cele mai bune condiţii, doar să existe interes. Primarii au început să conştientizeze necesitatea bazelor sportive moderne la sate, acest lucru concretizându-se deja în multe comune din judeţul Maramureş”, a mai concluzionat Mircea Man.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.