COMISIA JURIDICĂ: Sebastian Ghiţă poate fi reţinut, dar nu poate fi arestat

COMISIA JURIDICĂ: Sebastian Ghiţă poate fi reţinut, dar nu poate fi arestat

 Deputaţii din Comisia juridică au avizat, marţi, favorabil cererea DNA de reţinere a deputatului PSD Sebastian Ghiţă, dar au respins solicitarea de arestare preventivă a acestuia.

Din totalul de 21 de voturi exprimate, 11 deputaţi s-au pronunţat pentru reţinerea lui Sebastian Ghiță, 5 împotrivă, iar 5 s-au abţinut.
În ceea ce priveşte cererea DNA de arestare preventivă, 10 deputaţi au votat pentru, 6 împotrivă şi 5 s-au abţinut.
"Nu a fost întrunit numărul necesar de voturi (pentru a aviza arestarea preventivă – n.r.). Asta va fi trecut în raport. Se va face un singur raport, în care se vor menţiona rezultatele celor două voturi, unul cu privire la reţinere, doi cu privire la arestare. Este un singur proiect de hotărâre cu privire la reţinere şi la arestare. Plenul va decide. Noi avem numai un vot consultativ", a declarat Ciprian Nica, vicepreşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.
Decizia finală aparţine plenului Camerei Deputaţilor care se va pronunţa în şedinţa de miercuri, prin vot secret, cu bile.
Deputatul Sebastian Ghiţă a susţinut marţi, după şedinţa Comisiei Juridice, că procurorii DNA urmăresc să-l forţeze să facă denunţuri împotriva lui Victor Ponta, în acest sens fiind dispuşi să-l creadă pe unul dintre denunţătorii săi, Răzvan Alexe, care ar fi "în relaţie cu interlopi".
"Am ajuns în această situaţie după pierderea alegerilor prezidenţiale de către partidul în care m-am înscris. Până atunci, într-adevăr am muncit, am dezvzoltat companii, am avut relaţii cu oameni din străinătate şi am fost un om respectat. De un an de zile, pe căi directe sau indirecte, se doreşte ca eu să dau, să ofer, să fac denunţuri contra lui Victor Ponta", a declarat Sebastian Ghiţă.
De asemenea, acesta a susţinut că procurorii sunt dispuşi să creadă un personaj certat cu legea pentru a-şi atinge scopurile.
"Construcţia logică a procurorilor bazată pe denunţuri, asezonată cu denunţul unui personaj (Răzvan Alexe-nr.)cu şase arestări, acuzat de trafic de influenţă, proxenetism, contrabandă cu ţigării şi nu multe alte probleme, împuşcat, în relaţie cu toate clanurile de interlopi, care a ajuns un tip crezut. Un om pe care un procuror l-a trimis în instanţă şi care se întoarce şi-şi denunţă procurorul şi procurorul ajunge în închisoare şi mafiotul se plimbă şi pune poze pe Facebook din New York", a mai spus Ghiţă.
Deputatul a precizat că nu a fost niciodată un apropiat al lui Răzvan Alexe. "Nu am fost niciodată apropiat de Răzvan Alexe. Niciodată nu am avut relaţii cu acel personaj. Îmi pare rău că instituţii ale statului par să conteze pe cuvântul dânsului", a spus Ghiţă.
De altfel, în faţa comisiei, Sebastian Ghiţă a prezentat un filmuleţ în care era detaliată "activitatea infracţională" a lui Alexe Răzvan. Înregistrarea conţine colaje cu fotografii ale lui Alexe Răzvan alături de personaje controversate din lumea mondenă, dar şi detalii despre dosarele în care este vizat, inclusiv cel în care se vorbeşte despre trafic de droguri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.