VIDEO | Clubul de robotică din Sighet produce viziere pentru cadrele medicale

Cu sprijinul celor de la ”Nationa for Education”, Clubul de Robotică Tech-X din cadrul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”din Sighetu Marmației proiectează la o imprimantă 3D, viziere utile pentru cadrele medicale. Acest proiect este generalizat pentru toate cluburile de robotică din țară.

Din echipa care se ocupă la nivel local de această acțiune fac parte Vasile Mih, directorul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”, profesoara de informatică Cornelia Hotea și elevul Darius Giurgi, liderul clubului de robotică. Printr-un soft primit de la organizația ”Nation for Education”, imprimanta scoate zilnic în jur de cinci viziere. Imprimanta merge non stop pentru a putea acoperi necesarul de viziere pentru Spitalul Municipal Sighet, 100 de bucăți și 100 de bucăți pentru Serviciul local de Ambulanță. Vizierele pot fi folosite și în alte domenii pentru a proteja persoana care le poartă împotriva infectării cu noul virus.

De când a început această acțiunea, mulți sigheteni și-au oferit ajutorul. Asociația ”Suntem Vocea Lor”, Asociația ”Valea Verde”și D6D Computers au fost primii care au dat o mână de ajutor pentru a acoperi costurile cu materialele necesare realizării acestor viziere.

Directorul Vasile Mih ne-a informat că de săptămâna viitoare e posibil să primească și cea de-a doua imprimantă 3D, pentru mai multă eficiență. Tot săptămâna viitoare speră să livreze și primul lot de viziere către Spitalul Municipal Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.