Clarificări legate de cazurile de Covid de la Săpânța, furnizate de  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș

 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să comunice următoarele informații: din situația primită de la Direcția de Sănătate Publică Maramureș sunt 13 persoane infectate cu noul Coronavirus, de la începutul lunii aprilie și până în prezent. Din acești pacienți internați și aflați sub tratament medical sunt persoane din alte județe, dar și două cadre medicale. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică.

Contacții direcți identificați până în prezent au fost plasați în izolare la domiciliu și au fost luate măsurile de protecție necesare stabilite de către epidemiologi pentru prevenirea și limitarea infecției cu COVID-19. Referitor la aspectele semnalate pentru nerespectarea măsurilor de distanțare socială la anumite evenimente private de pe raza localității Săpânța, vă facem precizarea că Poliția Municipiului Sighetu Marmației a efectuat verificări în urma cărora s-a stabilit că aspectele prezentate „pe surse” nu sunt conforme cu realitatea. Pe parcursul lunii mai au fost înregistrate prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112, două apeluri telefonice care au sesizat tulburarea ordinii și liniștii publice (evenimente private), ambele fiind verificate și niciunul nu a fost confirmat. În ceea ce privește înmormântarea meșterului popular nu au fost înregistrate sesizări privind încălcarea normelor legale emise pe perioada stării de alertă. Sănătatea populației reprezintă o prioritate pentru CJSU Maramureș, iar în acest moment nu există focare de infecție cu noul Coronavirus la nivelul județului. După finalizarea anchetei epidemiologice, identificarea tuturor contactelor, plasarea acestora în izolare la domiciliu și testarea persoanelor se va proceda la prezentarea și analiza situației în CJSU Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.