VIDEO | Căutată ore în șir de salvamontiști, ea era, de fapt, la o rudă

Salvamontiști maramureșeni și sătmăreni au avut o amplă intervenție de căutare la finalul săptămânii trecute. Apelul de urgență anunța că o femeie de 78 de ani a dispărut într-o zonă cu acces dificil, în apropierea satului Crucișor din județul Satu Mare. În acțiunea de căutare au fost implicate peste 40 de persoane, însă după ore bune de căutare, în dimineața zilei de duminică, un apel la 112 a anunțat că persoana dispărută a fost găsită de aparținători, aceasta aflându-se la o rudă din localitate, încă de sâmbătă seara.

Alături de salvatorii montani din cele două județe s-au aflat și reprezentați ai primăriei locale, ai poliției și jandarmeriei, un echipaj SMURD, dar și voluntari din localitate. Deși aparținătorii fuseseră întrebați în repetate rânduri dacă există posibilitatea ca persoana dispărută să se afle în siguranță, la o rudă sau cunoștință, răspunsul acestora a fost de fiecare dată negativ.

Managerul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, Dan Benga,  a precizat că înainte de a porni pe munte, în zone cu acces dificil, orice persoană ar trebui să țină cont de câteva recomandări.

 „Recomandarea noastră pentru iubitorii de munte este să evite să pornească singuri la drum. Este important să aibă pe cineva alături care, în caz de nevoie, poate să acorde primul ajutor sau să ajungă într-o zonă de unde să poată transmite apelul de urgență către Salvamont. Totodată, recomandăm evitarea zonelor periculoase, utilizarea echipamentului corespunzător, documentarea prealabilă în legătură cu traseul care urmează să fie parcurs, precum și respectarea marcajelor, în vederea diminuării riscului de accidentare”, a declarat Dan Benga, manager al Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș.

Salvamontiștii maramureșeni recomandă să solicitați informații despre traseul pe care doriți să îl parcurgeți și să respectați marcajele în vederea diminuării riscului de accidentare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.