VIDEO | Campanii de informare și conștientizare a importanței donării de sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină din Maramureș derulează permanent campanii de informare și conștientizare asupra importanței donării de sânge. În acest demers au fost implicați și voluntari. Campaniile  de acest gen s-au dovedit un succes în rândul elevilor, dar și în rândul societăților comerciale.

Este important nu doar de Crăciun sau de Paște să se prezinte oamenii la donare de sânge. Trebuie să se prezinte regulat cu o frecvență de trei patru luni, tocmai pentru a deveni donatori fidelizați,  spun reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină din Maramureș.

”Se realizează pe parcursul fiecărui an campanii de donare de sânge, avem sprijinul voluntarilor în acest sens. Unii donatori au fost chiar premiați pe parcursul anului trecut tocmai pentru a-i stimula și în acest sens. Avem unități școlare la care am reușit să facem prezentări în ceea ce privește educarea, informarea și conștientizarea importanței donării de sânge, în urma cărora s-au mobilizat elevi împreună cu profesori la donarea de sânge.

Sunt și societăți comerciale care s-au mobilizat și vin organizat la Centrul de Transfuzie Sanguină, în special în luna decembrie, când toată lumea dorește să facă o faptă bună, se prezintă la donare”, spune  Daniela Veber, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Maramureş.

Donatorii trebuie să se prezinte la Centrul de Transfuzie Sanguină cu un act de identitate valabil, să aibă o stare de sănătate bună, să fie odihniți, cu mic dejun servit, bine hidratați și să fie dornici să salveze o viață.  Sângele însemnaă viață. Fără sânge, mulți pacienți nu ar mai fi în viață acum. Sunt pacienți cu leucemie care sunt dependenți de anumite componente sanguine, care se pot prepara doar din sânge ce provine de la donatori fidelizați. Zilnic există solicitări la Centrul de Trsnfuzie Sanguină din Maramureș cerere pentru toate grupele de sânge, RH pozitiv și negativ.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.