VIDEO | Ajutoare pentru motorină în agricultură

APIA efectuează începând de azi plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina aferentă anului 2019, pentru trimestrul III și IV.

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură, prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că a început plata aferentă ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile de motorină utilizate în trimestrul III și IV.

”Sumele de bani care încă nu au fost achitate pentru trimestrul III și IV la motorina autorizată în agricultură este vorba de diferența de acciză dintre acciza standard și acciza redusă, pentru cei care folosesc motorina în agricultură au intrat în trezoreria județului Maramureș. Noi pregătim ordinele de plată și începând de luni, fermierii vor avea banii în conturile personale”, precizează Ioan Florin Urs, director executiv APIA Maramureș.

Pentru trimestrul III, suma totală, la nivel național care urmează a fi plătită este de peste 300 de milioane de lei, pentru un număr de 17.720 beneficiari și o cantitate de motorină totală determinată de peste 167 milioane litri. Valoarea nominală a ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorină pentru anul 2019 este de 1,8959 lei/litru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.