VIDEO | Burse școlare din bugetul de stat

Începând cu acest an, elevii beneficiază de burse plătite din bugetul de stat. În acest sens, prin Legea Bugetului de Stat, au fost alocate 536 milioane de lei, dublul sumei totale acordate anul trecut de către autoritățile publice locale pentru plata burselor școlare.

Mai mult, Guvernul României a stabilit cuantumul minim al burselor la valoarea de 100 de lei, aprobat și asigurat din bugetul de stat, cuantum care poate fi majorat de autoritățile locale din bugetele proprii.

”Începând din acest an bursele pentru elevi vor fi plătite de la bugetul de stat dar acest lucru nu înseamnă că nu pot să vină în sprijinul completării sumelor și autoritățile locale alocând de la bugetul propriu anumite sume. Este de la sine înțeles că elevii care beneficiază de aceste burse trebuie să depună câteva documente prin care să își justifice solicitarea, este vorba de documentele pe care le-au avut și până acum în vedere și trebuie să facem precizarea că este vorba de un cunatum de 100 de lei/ elev. Vorbim de burse de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social”, a declarat Ligia Duruș, inspector școlar ISJ Maramureș.

Având în vedere că administrațiile județene ale finanțelor publice au inițiat deja procesul de repartizare a acestor sume către autoritățile locale, unitățile de învățământ au obligația să solicite în cel mai scurt timp sumele necesare pentru ca elevii să intre cât mai curând în posesia drepturilor acordate.

sursa foto: România TV

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.