Bursa locurilor de muncă

Bursa locurilor de muncă

 Astăzi începând cu ora 9 s-a dat startul, la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Sighetul Marmaţiei dar şi în Baia Mare, bursei locurilor de muncă dedicată exclusiv femeilor. Însă la eveniment şi-au făcut apariţia în prima parte a zilei doar 2 angajatori. Cei mai dezavantajaţi au fost absolvenţii cu studii superioare.

Pentru organizarea acestui eveniment Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş a contactat 150 de angajatori, 100 de agenţi economici din Baia Mare şi 50 din Sighet. Însă la Sighetul Marmaţiei în prima parte a zilei s+au prezentat doar 2 angajatori.

 Cei mai defavorizaţi sunt sighetenii cu studii superioare, pentru că oferta locurilor de muncă adresată acestei categorii este în continuare foarte limitată. Aceştia susţin că mereu rămân pe dinafară din cauza corupţiei din sistem, locurile cele mai bune fiind date pe sub mână.

Sighetencele care au trecut pragul acestui târg de locuri de muncă s-au arătat până în prezent mai interesate de obţinerea stampilei de şomaj şi decât de obţinerea unui loc de muncă. Locurile disponibile s-au adresat preponderent persoanelor cu studii medii sau necalificate. Printre locurile de muncă disponibile azi la Sighet au fost şi cele de: de croitor, ospătar bucătar, inginer, sub-inginer, muncitor necalificat dar şi un post de medic specialist.

La final tragem linie şi observăm că bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM filiala Sighet a fost un eşec, atât angajatorii cât şi persoanele care sunt în căutarea unui loc de munca au dat dovadă de dezinteres.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.