Viramente sistate la Primării

Viramente sistate la Primării

La Sighetu Marmaţiei, Finanţele au sistat viramentele de credite către Primărie. Directorul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Maramureş Teodor Luputi ne-a declarat că s-a ajuns la această situaţie deoarece autorităţile locale au întârziat cu depunerea în termen a documentaţiei respectiv a bugetului local.

Directorul Finanţelor Publice Maramureş susţine că documentaţia s-a depus abia ieri, cu toate acestea doar în momentul în care va exista certitudinea că actele sunt în regulă se vor relua şi viramentele.

Alte două primarii, Ieud şi Săpânţa, au fost în aceeaşi situaţie, dar s-a rezolvat problema pentru aceste unităţi administrative. Situaţie create se datorează faptului că primăriile respective nu au depus bugetele locale la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Maramureş, aşa cum prevede legea. Teodor Luputi, directorul DGFP Maramureş, a mai subliniat că la nouă primarii din judeţ nu sunt îndeplinite condiţiile legale pentru asigurarea cu credite pentru arieratele înregistrate, iar pentru încălcarea legislaţiei vor fi aplicate sancţiuni. Acesta nu a precizat însă cu exactitate numele acestora.

Directorul Finanţelor Maramureş a susţinut că la cele nouă primarii din judeţ vor fi probleme şi cu plata salariilor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.