BINE DE ȘTIUT: Recomandări ale distribuitorului de gaze pentru evitarea incidentelor cu urmări grave

BINE DE ȘTIUT: Recomandări ale distribuitorului de gaze pentru evitarea incidentelor cu urmări grave

  Nu vă jucați cu focul – este o atenționare care, dacă nu este respectată, poate duce la urmări grave. La fel trebuie respectate și recomandările distribuitorului de gaze naturale, care pun accent pe prevenție și pe un set de instrucțiuni care trebuie îndeplinite cu strictețe de utilizatori.

Societatea de furnizare a gazelor din Sighetu Marmației transmite un set de instrucțiuni utilizatorilor, care-i obligă pe aceștia să efectueze verificarea și revizia tehnică periodică a instalațiilor de utilizare. 
”Aș vrea să informez pe această cale – și îmi pare foarte rău – că am dispus anumite măsuri legale privind sistarea furnizării gazelor la peste 50 de consumatori întrucât au refuzat sau au uitat să-și facă aceste verificări de o importanță deosebită”, spune Viorel Timoce, director la societatea de distribuție a gazului din Sighetu Marmației 
Setul de instrucțiuni vizează modul de lucru cu focul atunci când în încăpere sunt și instalații de furnizare a gazului. Înaintea aprinderii focului trebuie să se ventileze toate încăperile în care sunt aparate de utilizare, să fie verificată funcționarea aparatelor de utilizare, în special instalația de automatizare. Să se ventileze toate focarele aparatelor, în special a celor care au în încăpere sobe de încălzit, fără  să fie automatizate.  Să se aerisească focarul aparatului de utilizare minimum cinci minute înainte de aprinderea focului. Aprinderea focului se face numai în mod automatizat sau prin aparate care nu au  flacără deschisă. 
”Aprinderea focului, dacă aparatul consumator nu este etanș, nu este admis să se efectueze. Nu este admis să se lase focul nesupravegheat sau să se obtureze coșuri de fum sau aparatele care funcționează cu gaze naturale. Este interzisă modificarea instalațiilor de gaze fără aprobări din partea autorităților legale, respectiv a distribuitorului de gaz care este SC Berg Sistem Gaz în Sighetu Marmației”, menționează Timoce.
 Nu dormiți în încăperi cu focul aprins sau în încăperi unde există scăpări de gaz, recomandă distribuitorul de gaz. 
”Dacă se simte miros caracteristic de gaz, să deschideți de urgență toate ușile și ferestrele, să stingeți focurile, să nu aprindeți nicio sursă de foc, să nu manevrați aparatele electrice, dar nici să nu dormiți în astfel de încăperi”, recomandă Viorel Timoce. 
Pentru informații și orice tip de sesizări, clienții pot apela gratuit, la orice oră, la 0800 800 581, sau la numărul de telefon cu tarif normal 0262 310000. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.