VIDEO | Bilete de tren online pentru studenți și elevi

Guvernul a aprobat modificarea Hotărârii de Guvern nr. 42/2017 prin care studenții și elevii își pot procura online și prin automatele de vânzare legitimațiile de călătorie cu trenul. Reglementările vor intra în vigoare din momentul apariției hotărârii în Monitorul Oficial. 

Astfel, studenții și elevii care doresc eliberarea online a biletelor de tren trebuie să-și creeze un profil de utilizator. Înscrierea datelor care atestă calitatea de student/elevși dreptul la gratuitate se poate face pentru studenți fie pe site-ul www.cfrcalatori.ro dintr-un cont de utilizator online, fie la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere; pentru elevi doar de la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere.

Confirmarea/verificarea/validarea datelor care atestă calitatea de elev/student și dreptul la gratuitate la transport se va efectua o singură dată pentru fiecare an școlar/universitar și numai în cazul în care elevul/studentul este posesorul actelor doveditoare a calității respective conform prevederilor legale în vigoare. La crearea profilului online, se va genera automat un mesaj către unitatea de învățământ superior aparținătoare prin care CFR Călători va solicita confirmarea calității de student pe parcursul anului universitar respectiv iar activarea se va face în momentul primirii confirmării de la instituitia de învățământ.

La casele de bilete, dupa verificarea și înregistrarea datelor în sistem de către operatorul de ghișeu, i se va emite un carton cu ID-ul alocat, pentru care la primirea acestuia studentul este obligat să verifice corectitudinea datelor de identificare înscrise. După primirea cartonului, profilul de student este activ și pregătit pentru procurarea de legitimații de călătorie online/de la automatele de vânzare ale CFR Călători.

Pentru ca validarea online a profilului să devină operațională, este necesar ca organizațiile studentești să transmită sau să faciliteze transmiterea listei facultăților și a adreselor electronice de contact ale acestora, așa cum s-au angajat în protocolul semnat cu CFR Călători. În lipsa datelor transmise de organizațiile studențești, și facultățile pot contacta compania, urmând ca informațiile furnizate să fie validate.

Mai multe informații despre acest subiect gasășiți pe site-ul CFR Călători.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.