VIDEO | Bilanțul stricăciunilor făcute de vânt în Maramureș

Copaci prăbușiți pe drum, șarpantă smulsă de vânt și 12 localități nealimentate cu energie electrică. Acesta este bilanțul stricăciunilor provocate de rafalele de vânt înregistrate ieri în Maramureș. La această oră problemele au fost remediate.

Vântul puternic le-a dat bătăi de cap maramureșenilor. 6000 de consumatori au rămas fără energie electrică după ce mai multe puncte de tranformare au fost afectate de rafalele de vânt.

”Rafalele de vânt puternic care au atins viteze de până la 100km/oră au prăbușit ieri în pasul Gutâi 5 arbori. De asemenea a fost o șarpantă smulsă de vânt și prăbușită în municipiul Baia Mare. Nu am avut pagube materiale semnificative, nu au fost persoane rănite sau bunuri avariate sau distruse ci doar pagube provocate de prăbușirea șarpantei. Rafalele de vânt puternic au afectat încă de ieri de la amiază aproximativ 90 de puncte de tansformare și au rămas nealimentate cu energie electrică 12 localități. Au fost la început 6000 de consumatori nealimentați cu energie electrică, la această oră nu mai sunt probleme”, a spus Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș.

Astăzi în Maramureș vântul va sufla slab la moderat cu unele intensificări temporare, iar pe crestele montane va fi puternic, viscolind sau spulberând zăpada.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.