Baia Mare: Florin Tătaru, noul deputat de Maramureş

Baia Mare: Florin Tătaru, noul deputat de Maramureş

Candidatul USL a câştigat alegerile pentru Camera Deputaţilor. Rezultatele finale prezentate de Biroul Electoral de Circumscripţie în această noapte la ora 01:00, arată că Florin Tătaru s-a impus în faţa Marianei Pop, scorul fiind de 42,67% (9.433 de voturi) la 35,48% (7.845 de voturi).

După cum deja ne-am obişnuit în judeţul Maramureş, prezenţa de ieri a alegătorilor la urne a fost extrem de redusă. Doar 28,37% din alegătoril din Colegiul Uninominal Nr. 2 au ales să se prezinte la vot. Mircea Dolha, candidatul Partidului Ecologist Român a fost votat de 4.338 de alegători din acest colegiu iar Felician Horsza, candidatul Partidului România Mare de 493 de alegători.

Atât Florin Tătaru cât şi Mariana Pop au dus o bătălie dură pentru a câştiga funcţia de deputat. Drept urmare, nici în ziua votului nu au lipsit incidentele.

21 august – 07:00 – 10:00 – Un locţiitor al unei secţii de vot din Baia Mare a votat ilegal. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş a primit o sesizare de la Biroul de Circumscripţie Electorală nr. 26 Maramureş prin care a fost semnalat faptul că numita D.S.E. şi-a exercitat dreptul de vot, fără a avea domiciliul în Colegiul Uninominal Nr. 2. Persoana respectivă este locţiitor al preşedintelui secţiei de votare nr. 31 din Baia Mare (Şcoala "Lucian Blaga") şi a votat, în această dimineaţă la ora 07:20, fără a avea acest drept. În cauză au fost demarate cercetări cu privire la fapta săvârşită de către o echipă de la Poliţia Municipiului Baia Mare. Legea 35-2008, art. 56 (alin. 1) precizează că fapta unei persoane de a vota fără a avea drept de vor ori de a vota de două sau mai multe ori în ziua alegerilor constituie infracţiune şi se predepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Locţiilorul secţiei de votare şi-a recunoscut greşeala, respectiv şi-a asumat răspunderea de a-şi exprima o opţiune electorală fără a avea drept de vot. Acestuia i-au fost retrase atribuţiile care-i revin ca locţiitor al secţiei de votare menţionate în cadrul procesului electoral desfăşurat la alegerile parţiale pentru funcţia vacantă de deputat.

21 august – 10:00 – 15:00 – Până la ora 10:00, la Biroul Electoral de Circumscripţie au fost raportate trei incidente, două referitoare la situaţia mai sus menţionată de la Şcoala "Lucian Blaga". "Al treilea incident era referitor la nişte afişe electorale care se află în zona secţiilor de votare dar legea spune că orice afiş electoral se înlătură din şi de pe sediul secţiilor de votare, nefăcând referire la celelalte afişe, deci sunt în regulă să existe în continuare", a declarat Oana Istrate, purtător de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Maramureş. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş a primit o altă sesizare de la Biroul de Circumscripţie Electorală nr. 26 prin care a fost semnalat faptul că persoana L.N. şi-a exercitat dreptul de vot, fără a avea domiciliul în Colegiul Uninominal nr. 2. Cazul a fost semnalat de către preşedintele unei secţii de votare constituită pe raza municipiului Baia Mare. Persoana respectivă a votat la Secţia de votare nr. 32 Baia Mare (Grup Şcolar Metalurgic "C.D. Neniţescu") pe lista suplimentară, având trecută pe spatele cărţii de identitate menţiunea "schimbat reşedinţă". Poliţia Municipiului Baia Mare desfăşoară cercetări în acest caz. O altă plângere înaintată Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost făcută de către reprezentanţii unui partid politic, care au semnalat un caz de mită elecorală. În adresa primită de la Biroul de Circumscripţie Electorală nr. 26 Maramureş se menţionează despre o sesizare în care cetăţeanul H.R.G. relevă faptul că o persoană împarte bani alegătorilor de pe străzile Luminişului şi Horea din Baia Mare, în scopul de a vota în favoarea unuia dintre candidaţi. Aceste persoane urmau să îşi exercite opţiunea electorală la Secţia de votare nr. 32 Baia Mare. Şi în acest caz au fost demarate cercetări de către Poliţia Municipiului Baia Mare, sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni, conform legii 35/2008.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.