Baia Mare: Acţiuni de atragere a elevilor în activităţile de lectură, la Biblioteca Judeţeană

Baia Mare: Acţiuni de atragere a elevilor în activităţile de lectură, la Biblioteca Judeţeană

O preocupare majoră a Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” este aceea de atragere în activităţile de lectură a elevilor de la o vârstă fragedă. Din grădiniţe, biblioteca se prezintă prin acţiuni specifice pentru a promova cartea ca prioritate în studiu şi divertisment.
Un astfel de program de promovare a devenit tradiţie cu elevii din învăţământul primar de la Şcoala “Nicolae Iorga”, director Mihai Boloş. La clasa I D, înv. Mihaela Todaşcă în cadrul proiectului de parteneriat “Biblioteca – prietena mea” s-a desfăşurat ieri activitatea “Sunt cititor la Bibliotecă”. Corina Şpan, şef serviciu Secţia copii şi Filiale a prezentat serviciile oferite de Bibliotecă copiilor, programele extraşcolare în care se pot implica, modalităţile atractive de petrecere a timpului liber în Bibliotecă în timpul anului şcolar şi în timpul vacanţelor şi desigur condiţiile de înscriere la Bibliotecă.
Din fondul Filialei nr. 1, bibliotecar Victoria Constantin a prezentat cărţi pentru copii din diverse domenii, răsfoite cu interes de elevi.
Pentru biblioteca clasei, din partea conducerii Bibliotecii Judeţene “Petre Dulfu” au fost donate titluri din cele mai îndrăgite poveşti pentru copii, iar în dar copiii au primit ilustrate cu Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.