ATENTATE LA BRUXELLES: Statul Islamic amenință statele coaliției într-o nouă înregistrare video de propagandă

ATENTATE LA BRUXELLES: Statul Islamic amenință statele coaliției într-o nouă înregistrare video de propagandă

 Gruparea islamistă Stat Islamic (SI) formulează, într-o nouă postare video de propagandă, amenințări suplimentare după atentatele sinucigașe comise pe 22 martie la Bruxelles și soldate cu cel puțin 35 de morți și peste 300 de răniți, potrivit ediției de marți a cotidianului belgian La Derniere Heure.

După proiectarea mai multor fragmente video din media despre atentatele de la Bruxelles, în această nouă înregistrare apar trei luptători înarmați și mascați. Unul dintre ei, purtând o centură cu explozibili, se adresează în limba franceză și susține că este vorba despre ‘un mesaj către poporul cruciat american, european sau rus’.
‘Iată ce le fac guvernele voastre musulmanilor, voi sunteți responsabili tot timpul că guvernele voastre omoară musulmani’, declară el, arătând în spatele său, spre ruinele unei clădiri. ‘Veți fi întotdeauna o țintă pentru noi. Credeți că veți elimina Statul Islamic cu înțepăturile voastre de țânțari?’, continuă jihadistul.
‘Să mai știți că Statul Islamic nu suntem doar noi, ci cel puțin o cincime din populația mondială. Suntem peste tot, suntem capabili să lovim acolo unde vrem, în momentul în care vrem și pe cine vrem’, amenință un jihadist cu cagulă.
În acest fim de propagandă sunt difuzate noi imagini, provenite din media, cu aeroportul Zaventem și stația de metrou Maelbeek, în timp ce o voce din off spune în limba arabă, cu subtitrări în franceză, că ‘nu Statul Islamic a început să lupte împotriva voastră, voi ne-ați agresat primii’.
‘Veți plăti prețul atunci când campania actuală de cruciadă se va frânge și noi vă vom ataca în inima teritoriilor voastre. După aceasta, nu veți mai agresa pe nimeni’, amenință jihadistul.
Filmul a fost raportat de expertul în jihad Pieter Vanostaeyen, care a numărat pe blogul său cinci înregistrări video similare după atentatele din capitala belgiană, menționează publicația citată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.