VIDEO | APIA: Depunerea cererilor unice de plată începe la 1 martie

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că cererile unice de plată pot fi depuse de fermieri începând cu 1 martie și până la 15 mai. Ca și o noutate, anul acesta fermierii pot să completeze și să înregistreze cererile unice de plată online, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la vreun centru APIA.

Potrivit comunicatului emis de APIA solicitanții pot să depună documentele care demonstrează că terenul agricol vizat se află la dispoziția fermierului la adresa de e-mail a Centrului APIA competent. E important, de asemenea, ca aceste documente să fie trimise înainte de trimiterea cererilor unice de plată.  Un alt element punctat în comunicat e că fermierii trebuie să se asigure că terenurile vizate de cerere sunt înscrise în Registrul agricol. În acest sens, solicitanții trebuie să le permită primăriilor să trimită adeverințele relevante.

Iar, dacă dețin animale, fermierii trebuie să se asigure că datele acelor animale sunt actualizate în Registrul Naţional al Exploataţiilor și să se adreseze Centrului județean/local al APIA în vederea completării declarației sector zootehnic în aplicația dedicată sectorului zootehnic, înainte de accesarea IPA Online (aplicația prin care fermierii își actualizează, printre altele, parcelele agricole, pas obligatoriu în procesul de depunere a cererii unice de plată).

După aceea, APIA mai informează că fermierii vor completa o singură cerere de plată, indiferent de existența mai multor terenuri în diferite locuri sau județe.

În final, funcționarii APIA îi vor contacta pe solicitanți, pentru a încheia procesul electronic de depunere a cererii și pentru a semna cererea trimisă, precum și declarațiile aferente.

sursa foto: economica.net

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.