VIDEO | Tudor Marta a organizat la Șuior primul turneu de snowhandbal organizat până acuma în România

Fostul handbalist Tudor Marta, a organizat la Șuior,  primul turneu de snowhandbal organizat până acuma în România. „Baia Mare Snow Hand­ball Challenge”, o competiţie de handbal pe zăpadă, care s-a derulat la Şuior în 13 februarie a reunit 9 echipe.

A fost destul de dificil, am încercat să facem o comparație cu ceea ce s-a întâmplat vara, în centrul vechi al Băii Mari și ceea ce s-a întâmplat la Șuior, în 13 februarie. A fost destul de greu pentru că a trebuit să ținem cont să îndeplinim anumite condiții pentru a împiedica răspândirea virusului și, spre deosebire de munca titanică pe care trebuie s-o depunem atunci când aduceam nisip în centrul orașului, acum, am avut emoții, pentru că inițial,  vremea nu a fost foarte potrivită, nu am avut zăpadă, dar am avut totuși parte de un mediu favorabil, pentru că a nins între timp. Pentru că nu există infrastura necesară pentru a produce zăpadă în jurul locației unde am organizat evenimentul, ne-am bazat doar pe condițiile naturale și am avut baftă”, povestește Tudor Marta.

Cerința a fost mare la nivel de competitori, au fost 9 echipe, dintre care 5 masculine, 4 feminine. Evenimentul s-a desfășurat tip turneu, cu 14 meciuri, la -10 grade. Energia, emoțiile și adrenalina au contribuit la starea competitorilor care au făcut față cu brio acestei competiții.

După cum se ştie, Tudor a reuşit să organizeze în Baia Mare, timp de mai mulţi ani, turneul „Baia Mare Beach Hand­bal Challenge” în Centrul Vechi al municipiului. De asemenea, în 2019, tot datorită lui Tudor, Baia Mare a găzduit finala Campionatului European de Beach Handball Intercluburi, competiţie la care au participat 28 de cluburi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.