Aleșii județeni au votat pentru relocarea sumei de 7 milioane de lei din bugetul Consiliului Județean pentru lucrări la drumurile județene

Aleșii județeni au votat în ședința extraordinară de Consiliu Județean  proiectul privind aprobarea modificării bugetului de venituri și cheltuieli a județului Maramureș pe anul 2019, care prevede relocarea sumei de 7 milioane de lei pentru proiectul ”Covoare asfaltice”pentru drumurile județene.

Proiectul privind rectificarea bugetului Consiliului Județean a primit aviz favorabil din partea comisiilor de buget- finanțe și comisia juridică.

Am dezbătut în cadrul comisiei de buget finanțe această rectificare, este vorba despre o optimizare a bugetului Consiliul Județean, pentru că sunt anumite capitole de cheltuieli care știm deja că au anumite economii de cheltuieli, având în vedere prevederile bugetare de la începutul anului la aprobarea bugetului. Acesta sunt relocate către alte capitole care au nevoie de finanțare”, spune Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Rectificarea bugetară prevede relocarea unei sume importante de bani pentru lucrări de asfaltare la anumite tronsoane de drum județean.

În același timp vorbim și despre o cuprindere în cadrul bugetului a finanțării pentru anul 2019, conform contractului de finanțare, investiției din cadrul proiectului ”Covoare asfaltice pe rețeaua de drumuri județene”, finanțat de către Guvernul României prn Fondul de Dezvoltare și Investiții pentru autoritățile locale, gestionată de Comisia Națională de Prognoză. Vorbim de o sumă de peste 7 milioane de lei care vor fi folosiți în acest an, sperăm, dacă vremea ține cu noi în continuare, pentru covoare asfaltice pentru o parte din drumurile județene”, precizează Gabriel Zetea.

Contractul total de finanțare pentru județul Maramureș prevede alocarea unei sume de 102 milione de lei, pentru aproximativ 160 de kilometri de drum județean,

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.