Controale ale polițiștilor în trenuri, depozite și centre de colectare

Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, au participat la o acțiune organizată la nivel european, în scopul protejării cetățeanului și asigurării integrității infrastructurii critice.

În această perioadă, polițiști din cadrul structurilor de transporturi, ordine publică, rutieră și investigații criminale au acționat pentru prevenirea și combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică, transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburant, a faptelor săvârșite cu violență, depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului/depozitării mărfurilor periculoase.

Poliţiştii au acționat în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel criminogen ridicat pe linia infracţiunilor vizate. De asemenea, sunt vizate mai multe obiective economice care gestionează infrastructuri critice.

Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase adiacente, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.