VIDEO | A treia procedură EVAR din acest an la Spitalul Județean

La Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare o echipă medicală multidisciplinară de cardiologie, chirurgie vasculară și anestezie a efectuat cu succes a treia a procedură EVAR, din 2019.

Potrivit informațiilor furnizate de către corpul medical, a fost vorba despre o reparare a unui anevrism aortic abdominal de mari dimensiuni (8,6 cm), cu iminență majoră de ruptură, la un pacient de peste 62 de ani.
Această a treia procedură EVAR a putut fi realizată datorită includerii Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare în Programul Național de Boli Cardiovasculare – subprogramul de proceduri prin tehnici hibride pentru tratamentul anevrismelor de aortă abdominală al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.
Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” a felicitat echipă medicală implicată în acest caz atât de complex, pentru o nouă reușită chirurgicală înregistrată la unitatea medicală, a treia procedură EVAR în 2019, astfel de intervenții putând fi făcute, până de curând, doar în marile centre sanitare din țară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.