41 de agenţi economici din diverse arii de activitate din judeţ au fost sancţionaţi contravenţional

41 de agenţi economici din diverse arii de activitate din judeţ au fost sancţionaţi contravenţional

Lucratorii Inspectoratului Teritorial de Munca in colaborare cu reprezentanti ai Garzii Financiare si Jandarmeriei au demarat o actiune de control in urma careia un numar de 41 de agenti economici din diverse arii de activitate din judet au fost sanctionati contraventional, cuantumul amenzilor aplicate fiind de 54.500 lei.
Inspectorii ITM au controlat amanuntit in perioada 9-14 mai un numar mare de societati comerciale, agenti economici, dar si agentii de prestari servicii sau constructii, iar surprizele nu au intarziat sa apara. Au fost depistate o serie de nereguli dar si doua persoane care munceau fara forme legale. Doi angajatori care se aflau in aceasta situatie au fost amendati fiecare cu cate 10.000 lei.
Conform declaratiilor purtatorului de cuvant al ITM, Mircea Onea, au fost aplicate 59 de sanctiuni contraventionale, suma totala fiind de 54.500 lei.
In toate cazurile au fost sanctionati doar angajatorii desi legea mentioneaza ca si persoana prinsa muncind la negru poate fi amendata conform noului cod al muncii. Cu toate acestea, in intervalul 1 mai -14 mai au fost transmise Inspectoratului Teritorial de Munca Maramures un numar de 1842 de noi contracte de munca.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.