Un camion încărcat cu balastru s-a prăbuşit în râul Săsar

Un camion încărcat cu balastru s-a prăbuşit în râul Săsar

În această dimineaţă, un autovehicul cu gabarit depăşit a încercat să traverseze un pod, amplasat pe strada Baia Sprie. Camionul era încărcat cu balastru şi urma să fie transportat la Clubul Sportiv Şcolar din localitate. Şoferul a fost dirijat de anumite persoane să se deplasaze pe strada respectivă. La trecerea peste râul Săsar, podul a cedat, iar camionul care avea o greutate de peste 30 de tone s-a prăbuşit de la o înălţime de aproximativ cinci metri în albia râului. Podul era construit la mijlocul anilor 1960 şi avea durata depăşită. În zonă nu existau montate indicatoare rutiere care să limiteze accesul pe pod al autovehiculelor cu gabarit depăşit. Cetăţenii care locuiesc în zonă au precizat că indicatoarele rutiere au fost amplasate, însă au fost furate. Şoferul camionului s-a lovit în cădere de volan, în zona pieptului. O ambulanţă a ajuns la faţă locului, iar conducătorul autovehiculului, aflat mai mult în stare de şoc, a primit primul ajutor, după care a fost transportat la Unitatea de Primire de Urgenţă a Spitalului Judeţean "Constantin Opriş" din Baia Mare, unde a fost stabilizat şi este în afara pericolului.
        Prefectul Sandu Pocol a fost înştiinţat de producerea situaţiei de urgenţă, iar la faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie, pompieri militari, primarul şi viceprimarul oraşului Baia Sprie, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Comisariatului Judeţean a Gărzii Naţionale de Mediu, respectiv echipe de intervenţie de la reţele de alimentare cu energie electrică, gaz metan, apă potabilă şi societatea care asigură servicii de televiziune prin cablu, telefon şi internet. Prăbuşirea podului a avariat o conductă de apă potabilă (aproximativ 10 metri) care alimenta casele din zonă. O echipă de intervenţie de la societatea Vital a efectuat lucrări de branşare a conductei. Au fost luate măsuri de restricţionare a circulaţiei rutiere la ambele intrări dinspre pod şi s-a procedat la dirijarea acesteia pe alte două rute ocolitoare. Pentru scoaterea camionului din râu s-a procedat la sistarea alimentării cu energie electrică a zonei pentru a putea fi demontate de pe stâlpi cablurile de alimentare cu energie electrică, respectiv cele de telefonie, televiziune prin cablu şi internet. La faţa locului au fost deplasate o macara şi un autovehicul care au intervenit coordonat, de către specialişti în domeniu, pentru scoaterea camionului din albia râului.
        Primăria Baia Sprie a întreprins demersurile necesare de refacere a conductei de apă rupte, respectiv pentru efectuarea lucrărilor de construcţie a podului prăbuşit. Urmează ca după evaluarea pagubelor, să fie făcute intervenţii pentru alocarea de la nivel central a sumelor pentru reabilitarea podului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.