325 de noi cazuri de infectări cu coronavirus anunțate de autorități, dintre care unul în Maramureș

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, astăzi, un nou bilanț al îmbolnăvirilor cu coronavirus în România. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 325 de noi cazuri de îmbolnăvire, încă un caz fiind înregistrat și în Maramureș.

Până astăzi pe teritoriul României, au fost confirmate 13.837 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.454 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până astăzi la prânz, 827 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 244 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 205.842 de teste.

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari din cadrul Batalionului 612 Artilerie Antitanc ”Maramureș” au executat în sistem integrat 74 de misiuni, pe raza județului, în ultimele 24 de ore. Au fost angrenate 128 de efective care au asigurat ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, la depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a  interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

Au fost verificate peste 170 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. S-au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de 121 265 lei pentru nerespectarea prevederilor legislației în vigoare. În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 48 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020. La Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș sunt centralizate 16 locații de carantinare. În izolare la domiciliu se află 171 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei. În carantină sunt 413 persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști precum și purtarea măștii în spațiile publice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.