VIDEO | Vizită de lucru pe DJ 109F, din Țara Lăpușului

În urma solicitărilor cetățenilor și companiilor din Țara Lăpușului, Ionel Bogdan, președintele PNL Maramureș a efectuat o vizită de lucru pe DJ 109F, între localitățile Poiana Blechii, județul Sălaj și Baba, județul Maramureș, împreună cu prefecții, subprefecții și șefii IPJ din cele două județe, cu primarii din Târgu Lăpuș și Coroieni, pentru a vedea la fața locului cum se desfășoară lucrările pentru stabilizarea versantului care mărginește drumul, lucrări finanțate de către Compania Națională de Investiții (CNI).

Compania care execută lucrarea a închis total drumul pe perioada desfășurării lucrărilor, afectând activitatea economică din zona Țării Lăpușului. Astfel, angajații din Sălaj care mergeau la serviciu la firmele din zona Lăpușului riscă să își piardă slujbele, iar transportul de mărfuri din zonă suferă pierderi mari, deoarece singura variantă ocolitoare înseamnă peste 100 km în plus.

Una dintre companiile afectate este Taparo, producător de mobilă și unul dintre puținii producători autohtoni de măști chirurgicale.

”Practic, activitatea economică în Țara Lăpușului este blocată de aceste lucrări. Stabilizarea versantului este necesară, dar trebuie găsită o soluție tehnică astfel încât pe perioada lucrărilor să nu izolăm o zonă economică importantă a Maramureșului, dar în același timp să avem finalizate și aceste lucrări”, menționează Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș.

În acest sens, a fost stabilită o întâlnire de lucru cu factorii implicați.

”După ce am analizat situația la fața locului, am stabilit să avem, săptămâna viitoare, o întâlnire la CNI, la care să participe inclusiv constructorul și proiectantul pentru a găsi cea mai bună soluție tehnică pentru executarea lucrărilor, astfel încât să se circule cu restricții pe acest drum județean important pentru economia a două județe. Am convingerea că împreună cu specialiștii și constructorul vom găsi o soluție optimă atât pentru constructor, cât și pentru economia Țării Lăpușului.”, a declarat Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.