Video|Institutul Culturii Poloneze din București aniversează 20 de ani de la înființare

Pe 23 noiembrie 1937 a fost înființat la București Institutul Culturii Poloneze – prima instituție poloneză de acest tip din lume, un semn clar de prietenie strânsă între România și Polonia, încă de atunci.

În formula actuală, Institutul Polonez există în România din anul 2001, iar din 2004 și-a extins activitatea și în Republica Moldova.

Institutul Culturii Poloneze din București transmite cu această ocazie următorul mesaj: „Mulțumim tuturor partenerilor noștri care, pe parcursul celor 20 de ani, au avut încredere în noi.  Am putut organiza împreună evenimente memorabile și, sperăm că am adus Polonia un pic mai aproape. I-am invitat pe câțiva dintre prietenii Institutului la povești și iată rezultatul. Vă invităm pe canalul nostru de YouTube să vedeți mai multe: https://www.youtube.com/watch?v=7rcUulnCaWs

Misiunea Institutului Culturii Poloneze este de a aduce Polonia mai aproape, dincolo de hotarele ei. Să prezinte altor popoare cultura și arta noastră, istoria, știința, învățământul sau realizările ONG-urilor poloneze. Să susțină colaborarea dintre Polonia și alte țări în aceste domenii. La fel ca și celelalte 24 de Institute Poloneze din lume, cel din București face parte din Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia. Se ocupă în mod curent cu diplomația publică și culturală, colaborează cu artiști, experți, media și medii formatoare de opinie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.