Video | Starea drumurilor în județ

A nins pe arii extinse în cursul nopții trecute în județ. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 15 utilaje și au împrăștiat 117 tone de material antiderapant.

Cerul este acoperit. Ninge slab în județ. Vizibilitatea în trafic este redusa, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, intre km167 și km1173. Vântul sufla slab, la moderat, cu intensificări în zona înalta de munte. Ceata este prezenta și în zonele joase. Debitele și nivelurile cursurilor de apa au fost în scădere. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpada măsura pana la 89 cm la stația meteo Iezer, 13 cm la Groșii Țibleșului, 10 cm la Cavnic și în Pasul Gutâi, 9 cm în Baia Borșa și Pasul Prislop, 6 cm în Baia Borșa, 5 cm la Băiuț, 4 cm la Razoare și Suciu de Jos, 3 cm la Firiza, Mara, Poiana Borșa, Târgu Lăpuș și Ocna Șugatag, 2 cm la Bușag, 1 cm în Baia Mare.

CJSU recomanda conducătorilor auto sa conducă preventiv, sa își adapteze viteza la condițiile de trafic și cele meteorologice, sa păstreze o distanta de siguranță fata de ceilalți participanți la trafic, sa evite depășirile și sa aibă vehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarna. Evitați manevrele riscante și nu va angajați în depășirea coloanelor de autovehicule. Înainte de a pleca la drum verificați funcționarea instalației de ventilație-climatizare, a farurilor de întâlnire și de ceață.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.