VIDEO | Spitalul Municipal Sighetu Marmației a fost dotat cu un aparat de imagistică prin rezonanță magnetică, cunoscut de toți drept RMN

Spitalul Municipal Sighetu Marmației a fost dotat cu un aparat de imagistică prin rezonanță magnetică, cunoscut de toți drept RMN.

Acesta a fost adus  în unitatea medicală și amplasat în cadrul secției de Radiologiei, într-un spațiu special amenajat. În maximum 5săptămâniim primii pecienti vor putea fi diagnosticați după ce vor efectua investigațiile la aparatul de rezonanță magnetică.Aparatul este de producție americană, mai exact General Electric. Acest aparat medical va face mai ușoară viața pacienților din Sighet și împrejurimi. În momentul de față astfel de investigații se fac doar în municipiul Baia Mare.Investiția a fost posibilă la spitalul Sighet prin finanțarea obținută din partea Ministerului Sănătății care a alocat 3 500 000 de lei pentru aparatură medical,  cofinanțarea din partea Consiliului local Sighet fiind de 10%.  La sfârșitul lunii octombrie medicii care vor lucre cu acest aparat vor beneficia de un instructaj special.

Secția Radiologie din cadrul Spitalului Municipal Sighet este acum în plin proces de reabilitare, o parte din banii necesari pentru aceste lucrări fiind alocați tot de Ministerul Sănătății.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.