Ședință de Consiliul Local cu scântei ieri în Sighetu Marmației. În urma unui schimb de replici între primarul municipiului și unul dintre consilierii locali, Horia Scubli a părăsit ședința înainte ca aceasta să se termine.

La începutul ședinței de Consiliu Local viceprimarul Ildiko Bereș i-a cerut demisia consilierulului local Nicolae Iuga.

”Cu părere de rău, dar având în vedere că unul dintre colegii noștri are probleme cu legea în urma sentinței definitive primite, eu îl rog foarte frumos, din respect față de noi, din respect față de sigheteni, moral, vă rog să vă dați demisia domnule Iuga pentru că nu mi se pare corect ca un consilier care reprezintă orașul și legea să aibă probleme cu legea”, a spus în debutul ședinței de Consiliu Local viceprimarul Ildiko Bereș.

”Este vorba despre o amendă cu amânare, adică amânarea nu se aplică, vă explică domnul secretar, întrebați pe oricine, nu aduce nicio decădere, nicio restricție, nicio interdicție”, a precizat consilierul local Nicolae Iuga.

Tensiunile au continuat în ședința de Consiliu Local din 12 decembrie, iar în urma unui schimb de replici cu consilierul local Nicolae Iuga, primarul Horia Scubli a părăsit ședința.

Pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe s-a stabilit pentru consilierul local Nicolae Iuga pedeapsa amenzii penale în cuantum de 4000 de lei, respectiv 200 zile de amendă a câte 20 de lei – se arată în sentință. Aceasta mai arată că în temeiul dispozițiilor art.83 Codul penal amână aplicarea pedepsei amenzii penale în cuantum de 4000 lei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art.84 din Codul Penal, calculat de la data rămânerii definitive a hotărârii de admitere a acordului de recunoaștere a vinovăției.

Pe durata termenului de supraveghere acesta va respecta mai multe măsuri de supraveghere.

Potrivit sentinței, pe durata termenului de încercare susnumitul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile la Primăria Municipiului Sighetu Marmației sau la Asociația Suntem Vocea Lor din Sighet.

TV Sighet și site-ul de știri maramedia.ro îi oferă oricând lui Nicolae Iuga posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere legat de acest subiect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.