Valoarea pagubelor produse în iunie și iulie în Maramureș de fenomenele hidrometeorologice periculoase este de peste 2,4 milioane de lei

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, reunit în ședință extraordinară, a aprobat raportul efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în lunile iunie și iulie în Maramureș.

Precipitațiile abundente au contribuit la scurgeri de pe versanți, respectiv la creșterea debitelor unor văi și pâraie care s-au revărsat și au afectat 30  km de străzi, 0,8 km de drum agricol. Torenții formați pe versanți au transportat aluviuni (noroi, pietriș, material lemnos) care au colmatat un podeț. De asemenea, șuvoaiele de apă au afectat un zid de sprijin pe o lungime de 435 metri, respectiv au erodat un mal.

”Prin ordin al prefectului au fost constituite echipe mixte care s-au deplasat în teritoriu și au procedat la constatarea și evaluarea pagubelor produse pe raza a cinci unități administrativ-teritoriale: Mireșu Mare, Vișeu de Jos, Săcel, Moisei și Borșa. Valoarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase este de peste 2,4 milioane de lei”, a spus prefectul județului Maramureș Vasile Moldovan.

Raportul de sinteză a fost transmis la Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Departamentului pentru Situații de Urgență.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.