VIDEO | Valabilitatea cardurilor de sănătate care expiră la 1 iulie va fi prelungită cu şapte ani

Valabilitatea cardurilor de sănătate care expiră la 1 iulie va fi prelungită cu şapte ani pentru 4,2 milioane de români. De la 1 iulie, pentru a avea o evidenţă a pacienţilor care beneficiază de servicii paraclinice, de imagistică medicală şi de laborator, se va reintroduce în spitale utilizarea şi validarea serviciilor cu cardul naţional de sănătate.

Începând cu 1 iulie, 2020, se regenerează și se rescriu noi certificate pentru cardurile naționale, emise până la data de 31 decembrie, 2014.

”Termenul de valabilitate al acestor carduri naționale este de șapte ani de la data rescrierii certificatului. Asigurații pot să folosească aceste carduri, de la acea dată, la nivelul aplicației furnizorului de servicii medicale, în momentul introducerii cardului în cititor, sistemul va detecta certificatul expirat și-l va înlocui fără nicio intervenție a furnizorului și atunci asiguratul va putea beneficia de servicii medical”, menționează Luminița Gherasin,șef serviciu Evidența asiguraților și cardurilor, din cadrul CAS Maramureș.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut finanţare pentru prelungirea valabilităţii cardurilor de sănătate pentru 4.200.000 de persoane din ţara noastră. Începând cu data de 1 iulie urmau să expire aceste carduri. Or, prelungirea valabilităţii acestora s-a obţinut pentru încă 7 ani, anunță conducerea Casei Naționale de Sănătate.

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.