VIDEO | Va crește semnificativ rata șomajului în Maramureș

La sfârșitul lunii februarie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș erau înregistrați 4.713 șomeri, rata șomajului fiind de 2, 37 %, procent în desceștere față de luna ianuarie. Reprezentanții AJOFM Maramureș prevăd însă, o dublre a ratei șomajulu înregistrată la nivelul lunii martie. La asta contribuie cu siguranță solicitările numeroase pentru acordarea șomajului tehnic.

Comparativ cu luna ianuarie 2020, când rata șomajului a fost de 2, 54 %, în februarie, acest indicator a înregistrat o scădere cu 0, 17 pp înregistrând o valoare de 2,37 %. Șomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Maramureș 35 %. O cerștere semnificativă a ratei șomajului este prevăzută pentru umătoarea perioadă.

”Rata șomajului, la nivelul județului Maramureș este în descreștere în luna februarie, față de luna ianuarie, cu 2, 37%. Ținând cont de semnalele pe care le avem de la ITM, din luna martie, de când a apărut această situație de urgență, avem o cifră înaintată de aproximativ 10 000 de contracte suspendate. Urmează să vedem câte persoane vor beneficia de acest șomaj tehnic, care, după calculul ratei șomajului, șomajul tehnic se adaugă la ceilalți șomeri. Probabil se va dubla rata șomajului.La finele lunii martie, ne aștepăm la o rată de cel puțin 5% a șomajului, depinde de numărul de cereri, dar probabil, cea mai mare creștere a ratei șomajului se va înregistra în luna aprilie”, spune Ștefania Donca, purtător de cuvânt AJOFM Maramureș.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul județului Maramureș sunt afișate pe pagina de internet A.J.O.F.M.  Maramureș la adresa www. anofm.ro/Maramures.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.