VIDEO | Piețele agroalimentare și lanțurile de magazine alimentare sunt verificate de comisarii CJPC Maramureș

Piețele agroalimentare și lanțurile de magazine alimentare sunt verificate de comisarii Cimisariatului pentru Protecția Consumatorilor Maramureș. Acțiunile de control vizează respectarea măsurilor de protecție impuse de ordonanțele militare.

Începând de săptămâna trecută, comisarii de la Protecția Consumatorilor Maramureș au ajuns în piețele agroalimentare din Baia Mare unde au purtat discuții cu administratorii acestora. A fost mai mult o acțiune de consiliere și informare cu privire la aplicarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu Covid-19.

„Am primit o circulară privind controalele la toți cei care desfășoară activități în piețele agroalimentare și la ceilalți operatori economici care se ocupă în perioada aceasta de comercializarea produselor alimentare, farmacii, a magazinelor ce comercializează hrană pentru câini,dar și spălătoriile de haine. Am efectuat controale în piețele din Baia Mare, și am verificat care este modul de respectare a ordonanțelor militare”, a spusu Dacian Manoliu, comisar șef adjunct Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Maramureș,

 S-a urmărit în primul rând dacă e afișată la loc vizibil ordonanța militară cu prevederile în cauză, dacă e păstrată distanța corespunzătoare și dacă producătorii sunt dotați cu măști și mănuși de protecție. Comisarul-șef adjunct al CJPC Maramureș, Dacian Manoliu, a precizat că nu au fost semnalate probleme și prin urmare nu s-au dat amenzi.

”Să știți că am constatat, în piețe, că se păstrează distanța cerută prin măsurile speciale de protecție, la intrarea în piețe sunt afișe cu măsurile care trebuie respectate. Operatorii au încercat să-și arate disponibilitatea și să se conformeze.  NU am găsit nereguli, nu am amendat pe nimeni, mai mult a fost și o acțiune a noastră de consiliere și informare asupra măsurilor ce trebuie luate în această perioadă”, a declarat Dacian Manoliu, comisar-șef adjunct CJPC Maramureș.

În această perioadă se fac verificări similare și în magazinele alimentare. Deocamdată, dispozițiile ordonanțelor par să fie respectate de agenții economici. Și consumatorii au anumite obligații: să păstreze distanța dintre persoane, conform ordonanței, să folosească mănușile de unică folosință la manevrarea alimentelor vrac. O altă recomandare făcută este aceea a utilizării cardului bancar, în loc de banii cash care au un potenţial crescut microbian.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.