VIDEO | Urmăriri în trafic. Autospeciala poliției a fost avariată

Urmăriri în trafic și focuri  de avertisment în Maramureș după ce un șofer nu a oprit cand polițiști au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului. În plus acesta a mărit viteza de deplasare.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș miercuri seara polițiștii din Vișeu de Sus au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, având direcția de mers Vișeu de Sus spre Moisei, conducătorul auto nu a respectat semnalele polițiștilor, continuându-și deplasarea cu viteză mărită.  Polițiștii au urmărit autoturismul în cauză, folosind semnalele acustice și luminoase, pe o distanță de aproximativ 30 km, până în zona Complex Turistic din Borșa.

La un moment dat, conducătorul autoturismului ar fi frânat brusc, iar, în urma unui viraj la stânga, a intrat în coliziune cu autospeciala de poliție. Unul dintre polițiștii aflați în autospecială a folosit armamentul din dotare,  efectuând un foc de avertisment în plan vertical, după care două focuri asupra pneurilor autoturismului.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că, la volanul autoturismului, se afla un bărbat de 65 ani din Borșa, care nu deține dreptul de a conduce. Conducătorul autospecialei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero, iar în cazul bărbatului de 65 ani, a rezultat o concentrație de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma evenimentului, a rezultat atât avarierea autospecialei, cât și a autoturismului. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Sunt continuate cercetările.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.