URGENTE: Zeci de persoane cad victime virozelor de primavara

URGENTE: Zeci de persoane cad victime virozelor de primavara

Schimbarea de temperatură i-a trimis pe mulți maramureșeni la spital. Asta pentru că s-au lăsat păcăliți de soare, s-au îmbrăcat prea subțire și astfel s-au ales cu viroze. Medicii sigheteni spun că în Urgență s-au prezentat în ultimele săptămâni zeci de persoane cu astfel de probleme.
Primăvara aduce întotdeauna probleme pentru unii maramureșeni. An de an în această perioadă cazurile de viroze se înmulțesc. Medicii le recomandă maramureșenilor să aibă grijă cu ce se îmbracă și să evite astfel problemele ce pot apărea.
„Ar fi bine de evitat spațiile aglomerate, disconfortul termic în sensul în care la soare e cald și bine, nu se îmbracă corespunzător, iar la umbră este mai rece, astfel primind viroze. Acestea se manifestă prin sindroame febrile, scaune diareice, condensări pulmonare, adică pneumonii, cazuri care au fost foarte numeroase în ultimele 3 săptămâni”, spune medicul specialist din cadrul Compartimentului de Primire Urgențe Sighet, Gelu Moyș.
 Adresarea în cazul unor astfel de probleme ar trebui să fie la medicul de familie, însă maramureșenii s-au obișnuit să meargă în Compartimentul de Primire Urgențe atunci când se confruntă cu probleme, fie ele chiar și minore. Medicii îi sfătuiesc să apeleze totuși la medicul lor, pentru a evita să așteapte foarte mult pe holurile spitalului. Asta deoarece în Compartimentul de Primire Urgențe Sighet se face o triere și pacienții sunt preluați în funcție de gravitate.
„Vreau să fac un apel către sigheteni și cei din împrejurimi să meargă prima dată la medicul de familie pentru că noi suntem extraordinar de aglomerați, încercăm să-i ajutăm cât putem, dar sunt zile în care în ordinea gravității cazurilor, astfel că acești pacienți au de așteptat un pic mai mult decât am vrea și decât ar fi cazul”, explică medicul Gelu Moyș.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.