SUFLET DE FEMEIE: Randunica Anton, un suflet sensibil, care reuseste prin poezie sa redea realitatea altfel

SUFLET DE FEMEIE: Randunica Anton, un suflet sensibil, care reuseste prin poezie sa redea realitatea altfel

TV Sighet derulează din 1 până în 8 martie campania ”Suflet de femeie”, dedicată reprezentantelor sexului frumos. În această perioadă TV Sighet vă prezintă, în cadrul rubricii Reportajul zilei, interviuri cu femei care sunt un exemplu pentru comunitatea în care trăiesc, caractere puternice, persoane care prezintă o poveste de viață aparte.  Invitatele vor vorbi despre ce însemnă în viziunea lor feminitatea, despre calități, pasiuni, realizări, decepții sau împliniri care le conturează destinul.

Reportajul de astăzi are în prim-plan o artistă. Rândunica Anton este din Valea Lungă, dar dragostea a adus-o în Maramureș unde s-a și căsătorit. A avut parte de împliniri, dar și de decepții în dragoste, însă asta nu a îndepărtat-o de această zonă. A fost profesoară de franceză, în prezent este laborant, dar marea ei dragoste este poezia. Nu trece nicio zi fără să scrie și mărturisește că în scris se exprimă cel mai bine.
 A avut ocazia să plece din Maramureș însă nu a făcut acest lucru. Spune că Maramureșul a primit-o cu brațele deschise, iar ea i-a dat în schimb poezia care i-a adus și nenumărate premii. Este caracterizată de sensibilitate, iar asta o ajută să redea prin poezie realitatea altfel.
Pentru Rânduinca poezia nu este o pasiune, ci o activitate zilnică și spune că asta îi întregește viața. A scris până acum 6 cărți și fiecare poezie este o parte din viața ei.
Și povestea numelui ei este una specială. Rândunica, pe numele din acte Doina Anton, își amintește cu drag de întâmplarea care i-a adus acest nume cu care nu a ezitat să se semneze pe cărțile ei.
 Nu se consideră o femeie împlinită și crede că mai are multe de făcut, dar are și un sfat pentru femei: să iubească, fie și cu riscul de a greși, și să se cultive.
“Femeilor din tânăra generație  le-aș spune să se cultive în primul rând. Chiar dacă educația de acasă nu este chiar așa cum ar trebuie să fie, cultivă-te, începe să citești, iar mai apoi urmează-ți pasiunile cu toate că mai faci pauze în care te ocupi lucruri pregnant dureroase, dar reia-ți drumul în așa fel încât să ajungi la visul tău”.

 Urmariti integral interviul in materialul VIDEO
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.