Ungaria înăspreşte sancţiunile rutiere, în special pentru şoferii străini

Ungaria înăspreşte sancţiunile rutiere, în special pentru şoferii străini

Conducătorii auto care au consumat băuturi alcoolice, depăşesc viteza legal admisă sau nu respectă culoarea roşie a semaforului pot primi, din iulie, amenzi de până la 300.000 de forinţi (1.130 de euro), care trebuie plătite pe loc, a anunţat cotidianul Nepszava, în ediţia de marţi.
Potrivit amendamentelor la Codul Rutier ungar, care intră în vigoare la 1 iulie, pietonii care trec pe roşu pot primi, de asemenea, amenzi care trebuie achitate pe loc, în valoare de 30.000 de forinţi (aproximativ 113 euro).
Limita superioară a amenzilor a fost crescută, deja, în 2008, la 300.000 de forinţi, dar asemenea amenzi sunt aplicabile, în prezent, doar în cazuri speciale, cum ar fi pătrunderea cu vehiculul într-o rezervaţie naturală sau oprirea în intersecţiile cu calea ferată.
Introducerea amendamentelor care permit plata unor amenzi în cuantum foarte mare şi obligativitatea de a le plăti pe loc vizează mai ales şoferii străini, care părăsesc ţara fără să îşi plătească amenzile. Noile reglementări vor permite poliţiei să reţină un vehicul străin, până la plata amenzii.
Potrivit aceloraşi amendamente, amenzile vor fi reduse la 30.000 de forinţi pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii maşinii şi neutilizarea centurilor de siguranţă sau scaunelor pentru copii. De asemenea, la însumarea a 18 puncte de penalizare, permisul de conducere este suspendat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.