F.S.L.I. a apelat la Ministerul Educatiei pentru verificarea valabilitatii diplomelor de licenta

F.S.L.I. a apelat la Ministerul Educatiei pentru verificarea valabilitatii diplomelor de licenta

Studentii care se inscriu la orice universitate este bine sa verifice inainte daca institutia de invatamant sau specializarea din cadrul facultatii la care asipra este acreditata sau nu. In caz contrar, dupa finalizarea studiilor, acestia risca sa nu le fie recunoscuta diploma.

In sistemul de invatamant romanesc, aproximativ 30.000 de profesori si-au finalizat studiile superioare intr-o unitate de invatamant particulara. In acest sens, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a decis sa vina in sprijinul acestora pentru a-i ajuta sa verifice daca diploma obtinuta in urma studiilor este sau nu valabila. Reprezentantii FSLI au inaintat o adresa Ministerului Educatiei prin care au cerut sprijin in vederea verificarii valabilitatii diplomelor.

Potrivit liderului S.L.I. Maramures, Liviu Marian Pop, raspunsul celor de la minister nu rezolva problema la nivel general. "In vederea recunoasterii studiilor, trebuie ca specializarea care a fost urmata la o anumita forma de invatamant sa fie acreditata sau autorizata sa functioneze provizoriu conform legislatiei in vigoare la momentul inscrierii in anul I de facultate", se arata in raspunsul trimis de Ministerul Educatiei. De asemenea, in nota Ministerului a mai fost evidentiat faptul ca fiecare absolvent de facultate din invatamantul particular neautorizat sau in curs de autorizare va trebui sa depuna nominal la Ministerul Educatiei o cerere pentru a-si clarifica situatia. "Raspunsul ministerului arunca criterii de generalitate la nivel particular, fiecare absolvent trebuie sa isi faca o adresa nominala sa vada daca e valabila sau nu diploma. Sindicatul Liber din Invatamant nu va merge in instanta pentru recunoasterea diplomei deoarece a pierde un proces de genu inseamna definitiv a sterge diploma unui absolvent de studii superioare. Nu ne putem permite riscul ca un proces pierdut de S.L.I. sa anuleze diploma unui absolvent deoarece instantele din Romania pot sa interpreteze anumite prevederi din aceste ordine de ministru, hotarari de guvern, legi ale educatiei", a punctat prof. Liviu Marian Pop, presedinte S.L.I. Maramures.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.