Slindicatul Liber din Invatamant Maramures acuza Inspectoratul Scolar pentru nealocarea sporurilor de conditii grele

Slindicatul Liber din Invatamant Maramures acuza Inspectoratul Scolar pentru nealocarea sporurilor de conditii grele

Sindicatul Liber din Invatamant Maramures acuza Inspectoratul Scolar Judetean pentru nealocarea sporurilor de conditii grele personalului din invatamant. Potrivit liderului Liviu Marian Pop, SLI Maramures a inaintat in urma cu o luna o adresa inspectorului scolar general prin care solicita acordarea acestor sporuri pe care personalul didactic nu le-a mai vazut din decembrie, anul trecut.

"In legea plafonului salariilor se spune clar ca pana la aprobarea regulamentului pentru aceste sporuri raman in vigoare acele sporuri care au fost legale pana la 31 decembrie 2010. Ce s-a intamplat in judetul Maramures si nu numai? Inspectoratul Scolar, printr-o nota, a sistat acordarea acestor sporuri din cadrul unitatilor scolare din Maramures iar noi, S.L.I. Maramures am facut o adresa inspectorului scolar generale prin care i-am spus ca este ilegala aceasta intrerupere a sporului pentru ca legea permite alocarea lui. Nu s-a dorit alocarea sporurilor, s-a dat intotdeauana motivul ca asteptam regulamentul de acordare a acestor sporuri, el nu a venit, s-a dat in schimb legea din 13 mai care spune clar ca pana la aprobarea noului regulament aceste sporuri trebuie acordate", explica prof. Liviu Marian Pop, presedinte SLI Maramures.

Daca Inspectoratul Scolar Judetean Maramures ar da unda verde la sporurile pentru conditii grele de munca, restantele celor aproximativ 2000 de angajati din sistemul de invatamant maramuresean, cu salarii foarte mici, ar trebui sa insumeze aproximativ 200.000 lei.

Vom reveni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.